Miért ősszel a legjobb autót venni?!

Egészen triviális dolgok irányítják az autóipart, például a „hiúság”, hiszen nem engedhetik meg maguknak a gyártók, hogy tavalyi modellekkel blamálják magukat az új évben. Emiatt nekiállnak az év vége fele kisöpörni a készleteket: az ősz az a pontja az évnek, amikor még nagy a választék, de már alacsonyabbak az árak. Ugyanakkor, hogy a vevő is ki tudja elégíteni „hiúságát”, úgy hogy jó üzletet kössön, azért szerencse és kemény időráfordítás is kell, míg a hosszútávú bérlésnél könnyen és gyorsan lehet jól járni!

Felmerül az emberben a kérdés, hogy miért pont az ősz? Ha belegondolunk, könnyen meg lehet válaszolni. Az autóipar számára az év legfontosabb időszakáról beszélünk, ugyanis ekkor kezdik el kiüríteni a raktáraikat a jövő évi modellek számára és ez a kiürítés természetesen komoly akciókkal, árengedményekkel jár együtt. Ez különösen azoknál a termékeknél jelenik meg látványosan, melyek a gyártói, illetve forgalmazói tervekhez mérten addig gyengébben muzsikáltak a piacon. Egyetlen autógyártó sem hajlandó 2019-ben tavalyi autókkal blamálni magát, így mindenkinek érdekében áll, hogy azok, még az év vége előtt, minél gyorsabban gazdát cseréljenek.

Tehát, autót ősszel érdemes venni, vagy a decemberi leárazás-verseny hevében, ám ekkor, ugyan még az őszinél is kedvezőbb árajánlatokra lehet bukkanni, de a választék már sokkal szerényebb. Persze, ha az embert nem igazán érdekli, hogy milyen színű autót vesz, vagy, hogy vannak-e benne extrák és azok milyenek, akkor nyugodtan lehet várni az autóvásárlással karácsonyig. Azonban ha az autóval kapcsolatos konkrét elképzeléseink meghaladják a „legyen négy kereke és guruljon” elvárás horizontját, akkor érdemes most rögtön szétnézni a gépjárműpiacon.

Nagy valószínűséggel ez a vásárlókra nézve kedvező őszi tendencia erősödni fog, ugyanis a különböző európai és tengeren túli piaci felmérések azt mutatják, hogy egyre kevesebben vásárolnak új autót, ellenben növekszik a kereslet az olcsóbb, régebbi, vagy akár használt járművek iránt. Ez természetesen érzékenyen érinti az autóipart, viszont a csökkenő vásárlókedvet egyre látványosabb akciókkal igyekszenek újraéleszteni. Emögött nem csak az eladási adatok kozmetikázása áll, hanem az a nyilvánvaló raktárkiürítési szándék, amiről már fentebb írtam. Olyan is előfordult az elmúlt évek során, hogy vadonatúj autókat hirdettek a használtautó-piacon csak azért, hogy megszabaduljanak tőlük és a helyükre az új modelleket állíthassák.

Ugyan ez nem egy általános törvény és végképp nem szabad olyasmit kijelenteni, hogy ez minden egyes autómárkára egyenlő súllyal vonatkozna. A kínálatait az elmúlt évek tapasztalatai alapján jól menedzselő Audi vagy a Subaru esetében már novemberben az esélytelenek nyugalmával indulhatunk vásárolni, ugyanis ezek a cégek addigra már kipörgették a raktárukat.

Végül, de nem utolsósorban egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a járműipar tapintható válsága továbbgyűrűzik, aminek következtében a legnagyobb lelki nyugalommal mehetünk el autót venni akár 2019 januárjában is, és igen jutányos áron válhatunk a gyártó és a forgalmazó szerint régi, de valójában teljesen új, 2017-ben gyártott gépkocsi boldog tulajdonosaivá.

Persze egyáltalán nem történik tragédia, ha így sem találja meg azt az autót, amit igazán szeretne, erre az esetre is van megoldás, ez a tartósbérleti szolgáltatásunk, amivel akadályok és nehézségek nélkül várhatja ki a következő őszt és a vele menetrendszerűen érkező komoly leértékeléseket.

Érdeklődés
Kollégáink hamarosan visszahívják!
Letöltés