18 üzleti trend 2018-ra, II. rész

Ahhoz, hogy cégünk lépést tartson, és folyamatosan növekedjen, nekünk is folyamatosan figyelnünk és tanulnunk kell. Időről időre át kell néznünk a módszereinket, és újra meg kell bizonyosodnunk a cégstratégiánk sikerességében. Érdemes felkészülni az új trendekből, és tanulmányozni a piacot várhatóan befolyásoló jelenségeket. Erre tökéletes időszak az év első negyedéve. Előző írásomban kilenc, várható üzleti trendet mutattam be, most lássuk a második kilencet.

II. rész

10. A kriptovaluták már nem csak fad-ek...Vagy mégis?

A Bitcoin-ról szóló hírekben könnyen elveszhetünk, és jelen állás szerint ugyan csak egy méretesre nőtt lufi volt, ez könnyen és nagyon gyorsan újból megváltozhat. Most úgy tűnik, nem érdemes befektetni, de várjuk ki a végét.

11. „Madár? Repülő? Nem, egy drón!”

Szintén nem újkeletű, és nem is várható óriási változás 2018-ban. Szépen lassan olcsóbbak és megbízhatóbbak lesznek a drónok. Lassan, de biztosan az életünk és üzletünk részévé válnak.

12. Hibátlan munka

Az ügyfelek pontos kiszállítást, kiváló minőséget és gördülékeny kommunikációt várnak. A konkurencia növekszik, mindenki fokozza a tempót, így a csapatunknak 2018-ban is hibátlan munkára kell törekednie. Iparágtól függetlenül, minden ügyfélkör és az összes ügyfél-igény megnövekedett, így a cégek csak perfekcionizmussal válaszolhatnak.

13. A Tesla fél millió autót készül eladni

A Tesla célja kitaposni az utat az új generációs zéró-emissziós gépjárműveknek, és az új, 3-as számú modell igazi diszrupció az autó iparban. A cég, reményei szerint olyan konstrukciót alkotott, amelyet nemcsak élmény lesz vezetni, de megfizethető is lesz, így 2018-ban fél millióra kúszhat az autóeladásuk száma.

14. Igény előtti alkalmazás

A munkaerőhiány továbbra is az egyik legnagyobb probléma, 2018-ban sem várható igazi megoldás. Érdemes a munkaerőpiacot bújni, folyamatosan lesni a tehetséges munkavállalókat, és az előtt alkalmazni őket, mielőtt valós igényünk volna rájuk.

15. Munkahelyi zaklatás

Kényes téma, és biztos, hogy sokan felkapják a fejüket a cím elolvasása után, de az új évben is kiemelten fontos téma lesz a munkahelyi zaklatás visszaszorítása. A cégeknek új praktikákat és módszereket kell alkalmazniuk, hogy kiszűrjék a szerencsétlenebb helyzeteket, vagy éppen a problémás munkavállalókat.

16. Meglévő szoftverek kihasználása, felülvizsgálása. Új szoftverek beszerzése.

Többször írtam már a szoftverek hatékonyságáról, hasznosságukról és a különböző szoftverek összehangoltságának fontosságáról. Érdemes év elején újból átnézni cégünk szoftver készletét, és a már nem kellő, lejárt vagy elavult szoftvereket újakra cserélni, lehetőleg úgy, hogy az kompatibilis legyen a már meglévő szoftver-készletünkkel. Nem beszélve arról, hogy a legfontosabb szoftvereket már tartós bérelhetjük is!

17. Finanszírozzunk okosan

Továbbra is óriási előny származhat abból, ha olyan finanszírozási formákat választunk, ami segíti a mérlegünket is. Ilyen a tartósbérlet, amely milliós megtakarítást jelenthet cégünk számára. Autó vásárláskor ez 10-20% közötti kedvezményt is jelenthet, de egyéb szolgáltatások esetében is átlagosan 10-15% lehet a megtakarítás, amit a tartós bérlettel foglalkozó cég visszaforgat ügyfele számára.

18. Legyen rugalmas stratégiánk

Nemcsak nekünk, cégvezetőknek kell, de érdemes üzleti stratégiánknak is rugalmasnak lennie, hiszen a piaci változásokhoz még a legnagyobb vállalatoknak is alkalmazkodniuk kell. Minél nagyobb egy vállalkozás, annál nehezebb hirtelen irányt váltani, így nagyon fontos, hogy a stratégiánk a változásokra rugalmas, alkalmazkodó kész legyen!

Nos, úgy tűnik, ez sem lesz egy könnyű év :)

Érdeklődés
Kollégáink hamarosan visszahívják!
Letöltés